Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

BEN ASHAARI

Assalammualaikum Warahmatul Allahhi Wakarakatuh.... 


Alhamdulilah syukur ke hadrat illahi kerana dengan limpah kurnia dia dapat kita bersama-sama hari ini untuk join segmen "Santai Benashaari Kejujuran lebih Bernilai Dari Kekayaan" dengan tajuk Impian Seorang Blogger. Seperti mana yang dikehendaki oleh Abg Ben Ashaari adalah seperti berikut:



Latar Belakang 
Mencerita pasal latar belakang diri mselim3, mselim3 adalah seorang blogger yang bergerak aktif di dunia maya di Malaysia. Mselim3 adalah seorang suami, ex-pelajar dan pekerja di sebuah badan berkanun kerajaan. 

Kelebihan 
Kelebihan blog ini adalah sebuah blog yang mengetengah perkongsian ilmu untuk tatapan pengujung tetap blog ini. Blog yang mempunyai loading yang ringan, mesra pengguna dan senang dilawati samada melalui handpone adroid, laptop maupun destop. 

Blog ini banyak menceritakan kisah perjuangan Rasullulah saw, sahabat-sahabat, pengikut kepada sahabat dan pengikut kepada sahabat kepada pengikut sahabat. Kisah para nabi-nabi serta kisah-kisah pelik tapi benar yang berlaku yang diceritakan dalam Al-Quran. 

Sangat sesuai untuk bacaan santai dan pertambahan ilmu. Kepada para pengujung yang ingin mengetahui lebih lanjut perihal blog mselim3.blogspot.com ini bolehlah klik pada puatan blog yang di kategorikan kepada Kisah Pelik Tapi Benar, Agama, Himpunan Doa-Doa, Kisah Wali Allah, Tokoh Wanita Disisi Rasullulah, Hukum serta Segmen.

Impian
Ini menjadi blogger yang dikenali dan dihormati suatu hari nanti serta menyampaikan atas dasar amal makruf nahi mungkar serta berpesan-pesan kepada kebaikan. Dapat menjalin ukhuwah yang kukuh sesama blogger di Malaysia. 

Kepada para blogger yang ingin join segmen abg ben ashaari ini boleh lah join sebelum terlambat ... segmen berakhir pukul 8.00 pm.
Previous
Next Post »

48 comments

Write comments
September 11, 2014 at 5:42 PM delete

Assalammualaikum mSelim. Segmen menarik ni tapi takde masa naik join..

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
September 11, 2014 at 6:04 PM delete

happy blogging mselim.. :)

Reply
avatar
Aku Penghibur
AUTHOR
September 11, 2014 at 6:05 PM delete

assalamualaikum selamat bersegmen.. all the best

Reply
avatar
TunSha Ayunie
AUTHOR
September 11, 2014 at 6:15 PM delete

selamat berjaya menjadi blogger yang dihormati mselim :)

Reply
avatar
Erra Kyra
AUTHOR
September 11, 2014 at 6:22 PM delete

salam kenal dari segmen..follow you yeahh!^^
http://www.errakyra.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impianku-seorang.html

Reply
avatar
Yumida Huda
AUTHOR
September 11, 2014 at 6:27 PM delete

byk info berguna dan kisah zaman dulu2 yg blh kami ambil iktibar kat blog mselim
perkongsian yg sgt bermanfaat

Reply
avatar
September 11, 2014 at 6:29 PM delete

wah...saya pun baru join...semoga hubungan kita terjalin erat sebagai bro dalam muslim.

Reply
avatar
September 11, 2014 at 6:34 PM delete

ala mselim sorok identiti ker?... story lah lebih sikit.. kikikiki....

Reply
avatar
irrayyan
AUTHOR
September 11, 2014 at 6:42 PM delete

bagus niat mSelim berpesan-pesan kepada kebaikan. kita manusia mudah lalai dan lupa..
http://www.irrayyan.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Reply
avatar
Bin Muhammad
AUTHOR
September 11, 2014 at 8:39 PM delete

Assalamualaikum mselim,

Segmen yg mendapat sambutan hangat! Tapi tak sempat nak join...huhu

Reply
avatar
September 11, 2014 at 9:21 PM delete

Terbaik mselim. Sama-sama kita gunakan medium blog sbg medan dakwah. Ini juga salah satu saham kita untuk akhirat.

Reply
avatar
September 11, 2014 at 9:35 PM delete

selamat bersegmen mSelim. Segmen menarik..sayang kak nah xsempat nak join..

Reply
avatar
September 12, 2014 at 8:32 AM delete

Salam Jumaat, perkongsian MSelim selama ini dapat menambah ilmu zumal dan rakan-rakan yang lain.

Reply
avatar
September 12, 2014 at 9:07 AM delete

Salam..mblas kunjungan... :)

Reply
avatar
September 12, 2014 at 9:08 AM delete

Balas kunjungan. Dari segmen yang sama. :)

http://ceritaejoy.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari.html

Reply
avatar
Azura Aziz
AUTHOR
September 12, 2014 at 9:16 AM delete

Assalam... salam perkenalan dari saya juga...

http://myalycia.blogspot.com

Reply
avatar
September 12, 2014 at 9:34 AM delete

selamat bersegmen :) follow sini. salam kenal dr segmen yg sama :)\

http://najlamohayidin.blogspot.com/

Reply
avatar
September 12, 2014 at 9:36 AM delete

x reti nk follow blog canggih cenggini :(

Reply
avatar
Chenta Abby
AUTHOR
September 12, 2014 at 10:11 AM delete

membalas kunjungan..:)
done follow..:D

Reply
avatar
Akmall Razlan
AUTHOR
September 12, 2014 at 10:14 AM delete

salam perkenalan... terima kasih sebab komen di blog saya.

Reply
avatar
September 12, 2014 at 10:20 AM delete

Assalamualaikum... ana dtg membalas kunjungan anta ke blog ana. terima kasih ana ucapkan dan syukran ana kagum dengan anta yang cuba memperjuangkan kesucian Islam dalam blog ini. Ana harap anta terus sukses selalu. Kalau anta berkesempatan, sudi-sudilah jenguk blog ana lagi ye di www.kufazuke.com

Reply
avatar
Iena Eliena
AUTHOR
September 12, 2014 at 10:27 AM delete

Assalammualaikum :)
cik iena dtg singgah (^_~)

Reply
avatar
fadhil eda
AUTHOR
September 12, 2014 at 11:57 AM delete

wah..menarik nyer..hihi..datang dari segmen yang sama

Reply
avatar
Asha Lya
AUTHOR
September 12, 2014 at 1:57 PM delete

moga impian kita semua trcapai insyallah..


menabung sini sekali

Reply
avatar
Anisah Jamian
AUTHOR
September 12, 2014 at 2:17 PM delete

nice to know you too, selamat bersegmen :)

http://missmyselfcorner.blogspot.com/2014/09/impianku-seorang-blogger.html

Reply
avatar
Anisah Jamian
AUTHOR
September 12, 2014 at 2:17 PM delete

nice to know you too, selamat bersegmen :)

http://missmyselfcorner.blogspot.com/2014/09/impianku-seorang-blogger.html

Reply
avatar
September 12, 2014 at 3:32 PM delete

assalamualaikum.... ika kunjung balas.. first time dtg sini.... =) in shaa Allah niat awk pasti akan tertunai satu hari nanti =)

Reply
avatar
E Y C H A
AUTHOR
September 12, 2014 at 9:25 PM delete

Assalamualaikum...

Kunjungan balas :-)

Salam ukhuwah...nice blog dan teruskan perjuangan.
Happy blogging!

http://norafesa.blogspot.com

Reply
avatar
Lynn Munir
AUTHOR
September 12, 2014 at 10:43 PM delete

Assalamualaikum Mselim3,baru tahu tentang segmen anjuran Ben Ashari d sini. Moga berjaya ya.

Reply
avatar
Khir Khalid
AUTHOR
September 13, 2014 at 3:03 AM delete

Assalam MSelim3
Semoga tercapai segala yg dihajati... aamiin. Slmt bersegmen.. :)

Reply
avatar
September 14, 2014 at 8:49 AM delete

Assalammualaikum mselim3..
Blog yang terbaik..

Reply
avatar
Nur Farahuda
AUTHOR
September 14, 2014 at 6:13 PM delete

salam dari segmen yang sama. singgah sini

Reply
avatar
Farra AM
AUTHOR
September 14, 2014 at 9:40 PM delete

Alhamdulillah, suka saya dgn niat mselim3 ttg amal.makruf nahi munkar...semoga sama2 kita dapat manfaat dunia dan akhirat drp blogging.. Thanks for visiting my blog, dtg lah lagi dan lagi :)

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
September 15, 2014 at 9:17 AM delete

Assalamualaikum... Semoga impian dalam bidang penulisan blog ni tercapai.. Ros singgah dari segmen yang sama :)

Reply
avatar
September 15, 2014 at 11:01 AM delete

wahh mesti mselim3 ni bagus orgnya... kalau saya dekat blog saya ada buat pape salah, dan tak kena, jemput2lah menegur saya ye...salam persahabatan.... :D

Reply
avatar
Mio Asmara
AUTHOR
September 15, 2014 at 11:44 AM delete

Salam perkenalan, moga dipermudahkan urusan :)

Reply
avatar
khaty aiman
AUTHOR
September 17, 2014 at 7:53 AM delete

Kembali singgah dari blog yang sama..padat dan penuh dengan info yang sangat berguna..khaty blogger baru bertapak,kalau salah minta,jikalau sudi mselim3 selalu tunjukkan dan ajarkan..ngeee...InsyaAllah,semoga impian kita semua tecapai hendaknya..macam mn ek nak follow blog nie??

Reply
avatar
Ieta Mat Saad
AUTHOR
September 17, 2014 at 11:00 PM delete

As salam Mselim. Lama tak berkunjung ke mari. Saya jika nak baca sirah Rasulullah, mmg selalu rujuk di sini.
Moga tercapai impian Mselim ya ^__^

Reply
avatar
Ayoi Kema
AUTHOR
September 18, 2014 at 8:08 AM delete

as salam mintak tunjuk ajar...hehe...salam pekenalan

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
September 18, 2014 at 3:22 PM delete

Tahniah Mselim semoga lebih banyak ilmu dapat disebarkan di dalam blog ini

Reply
avatar
AyuInsYiraH
AUTHOR
September 18, 2014 at 10:29 PM delete

ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

semoga impian awak tercapai...

http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Reply
avatar
HASRUL HASSAN
AUTHOR
September 20, 2014 at 4:56 PM delete

Sesungguhnya ALLAH S.W.T yang menjadi penilai sebenar. Terbaik MSelim .. moga Allah permudahkan segala urusan dan berikan yang terbaik untuk blog ini .. in Sha Allah.

Reply
avatar
Lisa Nurulain
AUTHOR
October 26, 2014 at 1:09 PM delete

selamat berblogging
blog walking dari segmen yang sama :)

www.therylisanurulain.blogspot.com

Reply
avatar
fadhil eda
AUTHOR
December 29, 2014 at 6:24 PM delete

singgah sini

http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Reply
avatar

Assalammualaikum w.k.t,

Jaga adab semasa komen dan berbaik-baiklah sesama blogger. Insaallah komen anda akan mselim3 balas... tunggu!!

Admin;mselim3 EmoticonEmoticon