Entry Khas : Link Exchange

kebaikanlinkexchange

Assalammualaikum w.k.t, 

Syukur kepada Allah swt dengan rahmat dan kasih sayangNya dapat hari ini kita bersama-sama menjalin ukhuwah antara kita. Ikatan ukhuwah antara kita ini, biarlah berkekalan dan berpanjangan buat selamanya. 


Dalam untuk mengukuhkan ukhuwah antara kita hari ini mselim3 rasa macam terpanggil untuk membuat link exchange sesama blogger. 

Kebaikan link exchange ini sangat banyak selain dapat menaikkan rank alexa ia juga dapat memudahkan kita saling komen mengomen dan sering mengikuti perkembangan terbaru rakan-rakan blogger yang lain serta secara tidak langsung dapat menaikkan traffik blog.


Syarat-syarat untuk link exchange ini : 

1- Setiap blogger perlu letak link sesama kita. 
2- Blogger lama dan baru digalakkan untuk link exchange ini.
3- Link kekal selagi aktif berblog. 



Dan bagi tiap-tiap umat ada arah (kiblat) yang masing-masing menujunya; oleh itu berlumba-lumbalah kamu mengerjakan kebaikan; kerana di mana sahaja kamu berada maka Allah tetap akan membawa kamu semua (berhimpun pada hari kiamat untuk menerima balasan); sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.
~surah al-baqarah ayat 148.

Adakalanya kebaikan itu mungkin kecil pada pandangan manusia, tetapi besar nilainya pada pandangan Allah. Memberikan link kepada orang lain mungkin dianggap perkara kecil atau remeh tetapi jika ia diberikan secara ikhlas mempunyai nilai sedekah kerana menimbulkan kegembiraan pada orang lain serta dapat mengeratkan ukhuwah sesama muslim.

Sabda Rasullulah saw yang bermaksud: 
"Janganlah kamu meremehkan kebaikan apapun, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan wajah yang manis (wajah gembira dan senyuman)."

Marilah sesama blogger sering bertukar link dan membina ukhuwah sesama kita. Dengarkanlah kata-kata ini, 

Bulat air kerana pembentung  
Bulat blogger atau manusia itu kerana muafakat. 

Jadi marilah sesama kita saling bantu membantu. Tahukah kamu tanpa blogger lain siapalah kamu, tanpa kamu siapalah pulak mereka kan!.

pls: Sering berhubungan dan komenlah blogger lain k.     
Previous
Next Post »

36 comments

Write comments
Normi Nieza
AUTHOR
November 7, 2013 at 1:01 PM delete

nnt cik nor ltk link mselim yer..:)

Reply
avatar
November 7, 2013 at 1:12 PM delete

Assalammualaikum... kekawan,

pape nanti mselim3 masukkan link kekawan k... sesama lah kita.

pls: kalau dah masukkan link kekawan mselim3 bgtahu k...

Reply
avatar
November 7, 2013 at 1:12 PM delete

jom jom kita tukar link sesama kita mselim....

Reply
avatar
Bin Muhammad
AUTHOR
November 7, 2013 at 1:19 PM delete

Blog mselim3 tetap tersemat di My Bloglist... :)

Reply
avatar
Admin
AUTHOR
November 7, 2013 at 1:22 PM delete

Salam tuan blog, tumpang sekaki, selepas TukarLink dengan Mselim3 jemput ke blog saya juga, Sentiasapanas.com :)

Reply
avatar
Niesa
AUTHOR
November 7, 2013 at 1:30 PM delete

salam mselim..niesa dh msukkan link blog mselim.. selamat berblogging.. :)

Reply
avatar
acik idah
AUTHOR
November 7, 2013 at 1:36 PM delete

Jangan luper daku yerr en. mselim..! :D

Reply
avatar
November 7, 2013 at 2:06 PM delete

mselim.. kt mn nk exchane nyer?.. huhuhu.. tp link mselim ada dlm bloglist sy :)

Reply
avatar
husna zahidi
AUTHOR
November 7, 2013 at 2:49 PM delete

betul tu..tanpa anda siapalah husna..=)

jom tukar jugak!! =D

Reply
avatar
PakcikLie PCL
AUTHOR
November 7, 2013 at 2:53 PM delete

M.selim tetap selim dalam Blogger Sempoi bloglist sy.. :)

Reply
avatar
Farid Adam
AUTHOR
November 7, 2013 at 3:03 PM delete

Assalamualaikum bro mselim3. Nanti saya include dalam bloglist saya

Reply
avatar
November 7, 2013 at 4:48 PM delete

Assalammualaikum... kepada kekawan semua,

mselim3 dah habis masukkan link kekawan semua... k . Kepada kekawan yg sudi .... mselim3 sangat2 mengalukan.. k

Reply
avatar
November 7, 2013 at 6:23 PM delete

Saya dah try, mungkin bloglist tu dah penuh kot, tak dapat masuk, nanti saya cuba lagi

Reply
avatar
Yumida Huda
AUTHOR
November 7, 2013 at 6:41 PM delete

link mselim dah ade dlm bloglist yumida, salam ukhuwan mselim

Reply
avatar
veesandy
AUTHOR
November 7, 2013 at 6:57 PM delete

Boleh saja . asalkan membawa kebaikan kepada blog . saya copy ayat surah al baqarah ke fb fanpage saya .

Reply
avatar
Sukma Haron
AUTHOR
November 7, 2013 at 10:41 PM delete

saya dah masukkan blog mselim3 dalam list blog saya...jom exchange kat sini....http://ceritamayapersada.blogspot.com

Reply
avatar
Khir Khalid
AUTHOR
November 7, 2013 at 11:07 PM delete

Ok nnti sy masukkan blog ni di list blog saya.. t kasih Mselim.. :)

Reply
avatar
Cik Tieka
AUTHOR
November 8, 2013 at 7:09 AM delete

Salam mselim.baru follow nih..hehe..nanti sy masukkan. bloglist sy terletak di bahagian page..salam ukwah :)

Reply
avatar
November 8, 2013 at 9:37 AM delete

Assalammualaikum....terima kasih bloglist mselim3 telah mselim3 update...

terima kasih sudi visit sini...

mselim3

Reply
avatar
November 8, 2013 at 3:24 PM delete

Penulis-penulis blog seeloknya bantu-membantu antara satu sama lain. Bertukar-tukar link blog juga adalah salah satu usaha membantu satu sama lain. Saya sudah membubuh link blog saudara ke blog saya.

Salam ukhwah :-)

Reply
avatar
November 8, 2013 at 3:25 PM delete

Assalammualaikum.. link mselim mmg dah ader dlm bloglist fiza..

Reply
avatar
November 8, 2013 at 4:57 PM delete

Assalammualaikum Mselim3 hahaha blog is yang .com tu takder bloglist sebab file javascript bloglist wordpress kasi server hosting is hang so is cuma leh letak link kat statik page is je. Kalau sapa-sapa komen entri is ari2 leh link exchange dengan is hehehe. Commentluv punya penangan..

Reply
avatar
Aku Penghibur
AUTHOR
November 8, 2013 at 6:54 PM delete

Assalamualaikum mselim jom tukar link :)

Reply
avatar
November 8, 2013 at 10:30 PM delete

Assalammualaikum..achik, dan kekawan yang lain mselim3 dah masukkan link kekawan semua dalam bloglist mselim3.

Terharu sesangat dengan sokongan kekawan semua....

mselim3

Reply
avatar
kucha lana
AUTHOR
November 9, 2013 at 11:28 AM delete

salam blogging bro..semoga ramai yg akn dapat manfaat

Reply
avatar
Aku Penghibur
AUTHOR
November 9, 2013 at 9:48 PM delete

acik pun dah masukan dalam bloglist acik

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 10, 2013 at 3:31 PM delete

Salam Kenalan ^__^

jom2. bes tukar2 link.. memanjangkan ukhuwah gitu hehe

Reply
avatar
Mie Aimie
AUTHOR
November 11, 2013 at 12:11 AM delete

Nak juga!!
Dah masukkan jugak ^_^

http://www.aimiemokhtars.com

Reply
avatar
Salam Yahya
AUTHOR
November 11, 2013 at 12:29 PM delete

blog mselim penuh dengan ilmu berguna.......rugi tak join bloglist tuan.

Reply
avatar
November 11, 2013 at 12:41 PM delete

mari sini mcm biasa walaupun x tiap2 hari... done exchange dgn blog selim keep it up, blog selim ni punya potensi utk pergi jauh dah jauh lagi amin

Reply
avatar
September 12, 2014 at 9:15 AM delete

Nak tukar link jugak...
http://shamiera_osment@yahoo.com

Reply
avatar
October 14, 2014 at 12:41 AM delete

ane jg mau tuker link...

http://membumikan-pendidikan.blogspot.com

Reply
avatar
Hana ARrose
AUTHOR
March 12, 2015 at 12:48 PM delete

ini url blog saya :-)

http://inilamanblogsaya.blogspot.com/

saya dah follow blog ini

Reply
avatar

Assalammualaikum w.k.t,

Jaga adab semasa komen dan berbaik-baiklah sesama blogger. Insaallah komen anda akan mselim3 balas... tunggu!!

Admin;mselim3 EmoticonEmoticon