Entry Khas : CPUV nuffnang daripada British Council


Assalammualaikum w.k.t. 

Pembuka bicara di hari mulia ini, dapat juga mselim3 mencoretkan kata-kata dan bersyukur yang tidak terhingga di atas kurnia illahi yang tidak terhingga kerana dapat kita hari ini menghidu udara yang sedar setelah kita 'ditidurkan' sementara waktu. 

Entah lambat laun samada cepat atau lambat kita pasti akan dijemput 'pulang' menghadap illahi dan diperhitungkan segala amalan baik dan buruk di hadapan-Nya. 

Samada catatan amalan tangan kanan atau kiri tiada siapa yang tahu, tetapi kita sebagai hamba-Nya janganlah kita berhenti mengharapkan akan keredhaan-Nya. 

Syukur alhamdulilah dengan limpahan rezeki yang diberikan-Nya dapat juga mselim3 cpuv daripada British Council

Apakah itu British Council

Melalui pengamatan dan carian di internet, British Council ini pusat pembelajaran persediaan bahasa english bagi pelajar yang hendak melanjutkan pelajaran di luar negara seperti canada,UK dan sebagainya. Dimana pelajar yang berkenaan dikehendaki menduduki peperiksaan khas iaitu TOEFL dulu. 


TOEFL ini kiranya bahasa english advance, kalau tak betul-betul susah nak lulus. Biasanya ujian TOEFL ini memerlukan perbelanjaan agak mahal di antara RM 700- 1K lebih. Namun belajar di pusat pembelajaran di British Council ini sangat bagus walaupun kosnya agak mahal. 

Hendak berjaya memang memerlukan banyak pengorbanan dari segi wang ringgit dan tenaga. Biasalah kan kata mahu berjaya... Falsafah orang  putih "no pain, no gain" . 

Pape mselim3 sangat berterima kasih kepada kekawan dan pembaca setia blog mselim3 nie. Tanpa sokongan daripada kekawan semua siapalah mselim3 dan apalah makna entry-entry ini semua.

Sekian , daripada mselim3 

pls: Entry ini adalah perhargaan kepada nuffnang yang sudi memilih blog mselim3. mselim3 sendiri x faham bagaimana blog nie dipilih. Tapi baru2 nie mselim3 ada hantar tiket kat nuffnang dalam english tu yang dapat cpuv British Council nie... agaknya.
Previous
Next Post »

16 comments

Write comments
September 23, 2013 at 1:37 PM delete

TAHNIAH....nanti klik satu..

Reply
avatar
September 23, 2013 at 1:37 PM delete

TAHNIAH....nanti klik satu..

Reply
avatar
Perling Putih
AUTHOR
September 23, 2013 at 1:46 PM delete

Tahniah...Mselim, masyuk lagi...

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
September 23, 2013 at 5:20 PM delete

alhamdulillah mselim
rezeki yg x putus drinya
moga dimurahkan rezeki mselim
yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

Reply
avatar
Nisa
AUTHOR
September 24, 2013 at 2:02 PM delete

Tak reti and I don't know how they (Nuffnang) pick blogs for certain campaigns. Yang Nisa tahu menulis saja...

Reply
avatar
Affy Afiqah
AUTHOR
September 24, 2013 at 9:35 PM delete

Ika pun tak tahu apa-apa tentang nuffnang, pernah terfikir nak letak di blog, tapi zero tentang info nuffnang dan kelebihannya. Niat terkubur begitu sahaja. :)
Tahniah mselim3!

Reply
avatar
mselim3
AUTHOR
September 24, 2013 at 11:21 PM delete

Assalammualikum..affy afigah,

xper boleh belajar slow2 dulu mselim3 pun x tahu jugak.. biasalah semua bermula dari bawah kan..

mselim3

Reply
avatar
mselim3
AUTHOR
September 24, 2013 at 11:24 PM delete

Assalammualikum..nisa,

mselim3 dah visit lisa dan dah komen nisa.. xper slow belajar yg penting pasang nuff dan rajin3 sent tiket kat nuffnang k...

mselim3

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
September 26, 2013 at 8:03 AM delete

alhamdulillah selim..rezeki tue

Reply
avatar
Tengkubutang
AUTHOR
September 27, 2013 at 1:35 PM delete

bila baca entri awak dalam ni, teman tertanya2.. kalau dapat CPUV kena buat entri pasal CPUV apa yg kita dapat tu ke? teman x buat pun.. hu3.. x tau pun ..

Reply
avatar
mselim3
AUTHOR
September 27, 2013 at 2:31 PM delete

Assalammualikum...tengku butang,

pasal entry cpuv nie.. hanya sebagai penghargaan dan kredit balik kepada pengiklan yang sudi beriklan di blog. Kalau x buat pun xper.. tiada paksaan ..

mselim3

Reply
avatar

Assalammualaikum w.k.t,

Jaga adab semasa komen dan berbaik-baiklah sesama blogger. Insaallah komen anda akan mselim3 balas... tunggu!!

Admin;mselim3 EmoticonEmoticon