KAEDAH JIMAK CARA ISLAM........

Posted by

kaedahjimakcaraislam


Kali ini ana nak kongsikan sedikit ilmu yang ada untuk renungan kita bersama-sama selepas membuat beberapa kajian melalui pembacaan iaitu tentang ilmu perhubungan suami isteri, yang mana bukan untuk bermaksud lucah atau porno ker tetapi lebih untuk pengetahuan agar kita tidak tersasar dari landasan islam. Cara atau kaedah untuk bersetubuh atau jima’ ( jimak ) perlu difahami terutamanya bagi orang Islam . Cara bersetubuh untuk orang Islam memang banyak yang selalu disebutkan hukum jimak dalam Islam atau bab jimak . Buku buku cara menyetubuhi isteri , cara melayan isteri , gerbang perkahwinan , malam pertama , seks cara Islam , cara melakukan hubungan seks , panduan bersetubuh , panduan jimak yang kebanyakan kaedah atau cara Islam memang banyak dijual di kedai kedai buku atau kedai kedai kitab . Jangan dekati zina oleh itu bernikahlah dahulu barulah dapat melakukan hubungan seks secara halal .

Rasulullah bersabda: “Wahai para pemuda, siapa saja di antara kalian yang telah mampu memikul beban, hendaklah ia segera bernikah, kerana hal itu dapat menundukkan pandangan dan menjaga kehormatan. Sebaliknya siapa sahaja yang belum mampu, hendaklah ia berpuasa, kerana hal itu dapat menjadi perisai.

”Hadis riwayat Ibnu Mas’ud R.A.
Cara melakukan persetubuhan atau jimak yang dianjurkan dengan kaedah Islam :

SUNAT

1- Suci daripada hadas kecil dan sunat terlebih dahulu berwuduk.
Mandi dan memakai wagi wangian sebelum jima’.
2- Sunat lakukan persetubuhan atau hubungan seks ketika sihat dan jangan waktu lapar atau waktu terlalu kenyang.
3- Lakukan gurau senda dahulu sebelum bersetubuh.
Sunat melakukan persetubuhan pada malam Jumaat atau pada harinya.Dan malam Isnin atau malam Khamis.
4- Sunat membaca doa sebelum jimak :Ertinya:
Dengan nama Allah. Ya Allah jauhkanlah kami dari syaitan dan jauhkanlah dari syaitan apa yang akan Engkau karuniakan kepada Kami.
5- Berselimut dan diatas satu hamparan disunatkan ketika bersetubuh.


HARAM

1- Haram melakukan hubungan seks ketika isteri haid, nifas dan wiladah. Jika bersetubuh pastikan putus haid, nifas dan wiladah dan selepas mandi hadas besar.
2- Haram jima’ di tempat terbuka (tempat awam).
3- Haram jima’ dalam masjid .


MAKRUH

1- Makruh jimak pada malam dua hari raya dan pada akhir setiap bulan dan pertengahan bulan- tanggal 15.
2- Makruh bersetubuh selepas solat Zohor hingga petang.
3- Makruh jima’ di bawah matahari dan dibawah bulan mengambang.

Untuk mengulangi menyetubuhi isteri … hendaklah dibasuh dahulu zakar.

Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud, “Apabila di antara kamu telah mencampuri isterinya kemudian dia akan mengulangi persetubuhannya itu maka hendaklah dia mencuci zakarnya terlebih dahulu.” (Hadits Riwayat Baihaqi)

Masa berjimak untuk mendapatkan Zuriat Sempurna Sabda Rasullah s.a.w. "Wahai Ali ! Peliharalah wasiatku ini sebagaimana aku telah memeliharanya dari Jibril a.s"

1. Jangan berjimak di bawah pohon kayu yang berbuah. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang tukang sebat atau ketua yang bengis.

2. Jangan berjimak antara azan dan iqmah. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang suka menumpahkan darah.

3. Jangan berjimak jika isteri sedang hamil melainkan kedua-dua suami dan isteri berwuduk. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang buta hati dan bakhil tangan.

4. Jangan berjimak pada pertengahan nifsu syaban. Jika Allah mengurniakan anak ia akan mempunyai tanda pada yang jelek pada muka dan rambutnya.

5. Jangan berjimak pada akhir bulan (tinggal 2 hari). Jika dikurniakan anak ia akan menjadi seorang yang suka meminta-minta.

6. Jangan berjimak semasa syahwat terhadap saudara perempuan (adik ipar). Jika allah mengurniakan anak ia akan menjadi penolong dan pembantu kepada orang yang zalim, pada tanganya membuat kebinasaan kepada banyak manusia.

7. Jangan berjimak dengan isterimu di atas loteng. Jika allah mengurniakan anak, nanti anak itu menjadi seorang munafiq, pelampau yang melewati batas.

8. Jangan berjimak dengan isterimu pada malam kamu hendak keluar bermusafir. Jika Allah mengurniakan anak ia akan membelanjakan harta pada jalan yang tidak haq.

9. Jangan berjimak dengan isterimu bila kamu keluar bermusafir dalam tempoh tiga hari tiga malam. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi pembantu kepada setiap orang yang zalim.

10. Jangan berjimak dengan isterimu pada awal malam (sebelum isyak). Jika allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang ahli sihir, songlap dan menghendaki dunia daripada akhirat.


Cara berjimak yang dituntut.


1. Berjimak pada malam Isnin. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang berpegang teguh dengan kitab allah dan redha terhadap segala pembahagian Allah s.w.t.

2. Pada malam selasa.
Jika allah mengurniakan anak ia akan mendapat nikmat mati syahid sesudah syahadah, dan Allah tidak akan azabkannya (turun bala) kepadanya bersama-sama orang musyrikin. Mulutnya berbau harum, yang akan melembutkan hati orang, bersih lidahnya daripada mengumpat, berdusta dan mengadu domba.

3. Pada malam Khamis.
Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang bijaksana di kalangan yang bijaksana atau orang alim di kalangan orang alim.

4. Sewaktu matahari di tengah langit. Jika Allah mengurniakan anak ia tidak dihampiri oleh syaitan sehingga ia tua dan menjadi seorang yang faqih serta Allah s.w.t rezekikan kepadanya keselamatan agama dan dunia.

5. Pada malam Jumaat. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang pemidato yang berwibawa dan petah.

6. Hari Jumaat selepas asar. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang anak yang terkenal, masyhor dan alim.

7. Malam Jummat selepas Isyak yang akhir. Jika Allah mengurniakan anak ia diharapkan menjadi seorang yang terkemuka.

8. Bacalah doa berlindung dari syaitan. Jika Allah kurniakan anak ia tidak dimudaratkan oleh syaitan selama-lamanya


Sekian sahaja secara ringkas cara untuk bersetubuh atau jimak secara Islam .Sekian terima kasih.

Rujukan :

http://paksuhashim.com/kaedah-cara-setubuh-jimak-cara-islam/
http://www.syokkahwin.com/malampertamakahwin.html


FOLLOW and JOIN to Get Update!

Social Media Widget SM Widgets
Demo Blog NJW V2 Updated at: 3:20 PM
Posted by Mohd Selim Zainal
mselim3.blogspot.com Updated at: 3:20 PM

7 comments:

 1. Panduan yang bermanfaat. Thanks for sharing

  ReplyDelete
 2. assalamualaikum, mohon share

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum..tq..

  ReplyDelete
 4. sama2...saya hanya kongsi sikit ilmu yg ada....terima kasih kerana sudi visit sini...

  ReplyDelete
 5. panduan yang baik... tq sudi share.. =)

  ReplyDelete
 6. Islam memang syumul, segala perkara telah ada manualnya. cuma kita kena cari dan gunakan sahaja.

  ReplyDelete
 7. Nak bersetubuh la pada mlm jumaat nanti..

  ReplyDelete

Assalammualaikum w.k.t,

Jaga adab semasa komen dan berbaik-baiklah sesama blogger. Insaallah komen anda akan mselim3 balas... tunggu!!

Admin;mselim3

Loading...
My Photo

Assalammualaikum...w.k.t, 

Mengamalkan dasar berbaik-baik sesama blogger. Pesanan : 
Dalam dakwah tiada istilah Copyright . Daripada Abdullah bin 'Amr r.a, Rasullulah saw telah bersabda :"Balighu anni walau ayah. (sampaikan daripadaku walaupun satu ayat) - Hadis Bukhari 
-------------------------------
Status mselim3 : Kalau ada kesudian , kalau ambil artikel kat sini minta link kan ke blog nie, yer...budi tuan/puan Allah aje membalas-Nya.

Blogger Terhebat Malaya

Berminat Dengan Artikel?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner