Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder Adalah Penawar Penyakit Kulit, Eczema, Psoriasis dan Ruam Bayi

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
bedak-ruam-bayi-ruam-bayi-powder-mselim3

Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder Adalah Penawar Penyakit Kulit, Eczema, Psoriasis dan Ruam Bayi - Tahukah kamu apakah yang best atau special dengan  Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder ini? Bedak ini dihasilkan dengan 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi. Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder ini juga mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kekotoran dan toksik yang terdapat pada kulit. Ia cepat meresap ke dalam kulit yang menjadikan kulit terasa sangat sejuk dan lembut.

bedak-ruam-bayi-ruam-bayi-powder
Walaupun tidak semahal produk keluaran yang lain. Alhamdulillah setiap kali sapu Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder ia menjadi penawar kepada penyakit kulit anak-anak anda seperti eczema,proriasis dan ruam bayi semakin berkurangan. Ini kerana Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder bebas daripada paraben atau bahan kimia yang berbahaya kepada kulit. Oleh itu sudah tentulah selamat digunakan kepada anak-anak anda terutama bayi sebab 100% bahan semulajadinya adalah daripada tanah liat putih dan air galian yang ditapis secara khusus.

tanah-liat-putih
Tanah liat putih yang bermutu tinggi ini adalah tanah liat putih yang terbaik di dunia. Permintaannya telah mendapat sambutan hingga ke negara Jepun dan China. Ia dicampur dengan 100% air galian yang ditapis khusus bagi menjaga kualiti tanah tersebut.

Daripada hadis Rasulullah saw yang diriwayatkan oleh Aisyah ra :
"Sesungguhnya Nabi Saw bersabda bagi seseorang mengadu sakit kudis (penyakit kulit) atau luka Rasulullah saw meletakkan jari sambil membaca bismillah ini tanah bumi kami dengan campuran air liur kami sembuhkan orang yang sakit dikalangan kami dengan izin Tuhan kami.(Sahih Bukhari ; Kitab Attib bil.5745) 

Alhamdulillah cara menyembuhkan atau penawar penyakit kulit, eczema, Psoriasis dan ruam bayi dengan cepat dan selamat. Tidak lain dan hanya dengan mengikut cara Rasulullah saw ajarkan, iaitu dengan mengamalkan perubatan tradisional dengan menggunakan tanah dan air. 100% semulajadi serta sunnah Rasulullah saw. Ini kerana ia adalah salah satu cara Rasulullah saw mengubati penyakit kulit seperti yang terdapat dalam hadis sahih di atas yang membuktikan Rasulullah saw menggunakan tanah liat untuk mengubati penyakit kulit dan lain-lain penyakit.

Manusia diciptakan daripada Nabi Adam as, dan Nabi Adam diciptakan daripada tanah. Maka sebaik-baik penawar untuk segala penyakit kulit juga Insaallah daripada tanah juga. 

Testimoni Pengguna Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder.

Tersangat banyak kelebihan Bedak Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder kerana ia menyembuh atau penawar kepada segala penyakit kulit.

Kanak-kanak ini pernah mengalami ekzema yang teruk sehingga merebak ke pergelangan tangan. Alhamdulillah dengan izin Allah SWT adik ini beransur sembuh dengan Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder.

 

penawar-eczema-untuk-bayi

Bayi ini juga hampir sembuh keseluruhannya setelah menggunakkan Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder. Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder ini semenangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama berkaitan dengan masalah ruam.


sembuh-kayap-ruam-bayi

psoriasis-ruam-bayi
testimoni-psoriasis-ruam-bayi

testimoni-ruam-bayi-powder

Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati . Alhamdulillah...


Perbezaan antara produk tiruan dan asli Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder.


bedak-ruam-bayi-fake

Jangan percaya!!! Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder (RBP) tidak pernah tukar kepada Bedak Asma. Ini kerana terlampau banyak produk kami yang di fake kan di luar sana. Kami juga berharap dengan review ini, pelanggan dan pembaca blog mselim3 ini dapat membezakan antara original dengan tiruan yang berada di pasaran. 


Nombor Untuk Dihubungi : 


Sementara stok masih ada , cubalah sekarang!!!. Boleh hubungi Puan Aisyah , 017-6239935. Penghantaran seluruh Malaysia hanya RM 38.00 sahaja untuk sebekas.

Facebook

Website Utama Official

Nombor telefon HQ  

En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner) 

Hashtag yang digunakan #bedakruambayi #ruambayipowder #psoriasis #eczema 
Pastikan Original Baru Beli

Daripada : http://mselim3.blogspot.my

16 Comments

 1. :-bd Bedak Tradisional ini lebih baik bagi ruam2 budak...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Memang terbaik.. kena cuba insaallah tak mengecewakan.

   Delete
 2. salam mselim...lama x masuk sini...

  pada mereka yg ada baby yg ada masalah eczama..boleh cuba ni...

  ReplyDelete
 3. Haiii selamat malam. Ciktie singgah baca entry sekejap ya

  ReplyDelete
 4. memang hebatlah bedak nie...mujarab

  ReplyDelete
 5. Elok juga ada produk yang macam ni. Sekarang ramai budak yg ada alahan pada kulit.

  ReplyDelete
 6. Anak2 paling mudah dijangkiti berbagai penyakit... maklumlah baru dalam proses binaan ketahanan badan... so mencegah lebih baik dari merawati... arap bedak nih terus membantu..

  ReplyDelete
 7. perkongsian yang baik. moga2 orang yang ada masalah kulit dapat diselesaikan dengan izin Allah

  ReplyDelete
 8. Alhamdulillah. Jumpa jg produk bebas bhn kimia. Yg ini lebih selesa dipakai. Anak dh tak merengek lgi sbb ruam panas yg fatal ni.

  ReplyDelete
 9. kalau budak yang ada eczema sesuai ni guna bedak ni..sejuk je rasa

  ReplyDelete
 10. Salam ukhwah.Nice sharing dan bermanfaat,jemput singgah di blog Nuna.

  ReplyDelete

Assalammualaikum w.k.t,

Jaga adab semasa komen dan berbaik-baiklah sesama blogger. Insaallah komen anda akan mselim3 balas... tunggu!!

Admin;mselim3